Goedkoop vliegen

Als je op zoek bent naar een goedkope vakantie en een liefhebber bent van mooi weer kun je het best goedkoop vliegen. Een vliegreis is vanaf een bepaalde afstand en aantal medereizigers al rendabel. Een globale richtlijn daarvoor is 1.000 kilometer met 2 personen. Als je op zoek bent naar een warm klimaat is het dus rendabel om een goedkope vliegreis te boeken.

Goedkope luchthavens

Schiphol Amsterdam is een relatief dure luchthaven aangezien er hoge luchthavenbelasting betaald dient te worden. De regionale luchthavens als Eindhoven, Maastricht, Groningen en Rotterdam zijn goedkoper. Mocht je dus in de Randstad wonen, dan is de luchthaven Rotterdam een goedkoop alternatief. Voor de reizigers buiten de Randstad is een zuidelijke reis goed vanuit Eindhoven of Maastricht te reserveren. Voor de reizigers uit het grensgebied is het nog gunstiger om een reis vanaf een Duitse of Belgische luchthaven, zoals Bremen, Munster, Düsseldorf, Dortmund en Charleroi.

Vliegtickets vergelijken

Als je een een luchthaven hebt gekozen, of alternatieven hebt, kan je een goedkope vliegticket gaan zoeken. Een aantal tips voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets zijn: reis gedurende de week, niet in de vakantieperioden, op een veel gevlogen lijndienst en reserveer de vliegtickets lang voor de vertrekdatum. Houdt deze tips in je achterhoofd en ga naar één van de grote vergelijkers van vliegtickets. Bekende namen zijn:

Accommodatie

Tegenwoordig zijn nagenoeg alle accommodaties online bereikbaar en kunnen online kamers gereserveerd worden. Het zelf samenstellen van een reis is hierdoor heel gewoon en laagdrempelig geworden. Voor het vertalen van de teksten op de website kan je google translate gebruiken, maar vaak zijn deze al in het Engels opgesteld. Door zelf bij de accommodatie te boeken voorkom je dat de reisorganisatie er ook nog iets aan wil verdienen en zijn er geen onnodig dure tussenschakels. Ook de transfer van de luchthaven naar de accommodatie is met het uitstekende openbaar vervoer vaak geen probleem.